marți, 10 iunie 2014

Game of Thrones post of the day. (10)

Stiu ca nu am mai scris de mult timp, am postat pe Viata In Gri exact de ce.

Am vazut astazi un post despre Game of Thrones si am simtit nevoia sa-mi dau si eu cu mucii in fasole pe tema asta. Si cum tinand cont ca am facut blogul asta sa scriu despre filme, dar nu am mai vazut un film de luni de zile... Atunci, seriale sa fie. :) Si din moment ce nu o sa fie un review obisnuit, simt nevoia sa anunt de acum. Vor fi spoilere de pe parcursul celor trei sezoane, asa ca daca nu v-ati uitat inca la serial, cititi asta dupa ce sunteti la zi. :)

Foarte multa lume nu intelege GoT asa cum ar trebui privit. Toti se asteapta la obisnuitul serial american cu happy-end. Well, GRRM decides to say “fuck you!” to all that, and he welcomes you to the real world. Real world filled with dragons and monster birthing women, but regardless.

Binele nu invinge intodeauna, de fapt binele nu prea invinge si punct. Chiar si teoretic cei care reprezinta binele, la sfarsitul zilei sunt la fel de corupti ca si cei care incearca sa ne salveze, a se citi Biserica. Traim intr-o lume, intr-o societate in care a fi onest si bun nu-ti aduce mari beneficii. Si ca exemplu incepem cu Ned Stark. De ce a murit? Ca nu a vrut sa-l accepte pe Joffrey ca rege. De ce? Pentru ca era bou, de-aia. Era singur, zeci de kilometri distanta de casa, cu doua fete dupa el si atat. Si ce face? Isi tine coada pe sus. Nu era mai bine sa taca din gura, sa ajung acasa, sa-si ia armata si sa rupa fasu'? Ba da, a facut-o? Nu. De ce? Ca era bou. Era mandru, si nu intelegea exact cum functioneaza politica si lumea. Si ce stia el, era sa dea din palosul de doi metri pe care-l manuia. Cu banii nu prea stia, cu politichia era greu. Barda, in schimb, era prietenul de viata al lui Ned.


Ce a urmat a fost Robb. Alt bou. Vai, Doamne, prost de pute. Sincer, acum. Deci, te intelegi cu Fray si decizi sa te insori cu fie-sa, dupa aia ii dai o mega muie si te astepti sa te ajute? Da, inteleg conceptul. Da, inteleg de ce. Nu, nu inteleg de ce a procedat asa. Daca chiar nu voia sa se incaiere cu el pentru acces pe pod, se putea duce linistit si sa ii forteze mana sa tina nunta ALTUNDEVA, nu la ala acasa, unde controla tot mediul. Dar, nu, let's be trusty and honest and nice. And good. Yeah, that will solve shit.

Intre timp, Brann, Sansa si Arya sunt singurele personaje care chiar invata ceva pe parcurs. Invata ca a fi bun, inseamna a fi luat de prost, inseamna ca a fi cinstit nu te ajuta cu nimic decat ca iti deschide usa dezamagirilor. Si ce fac? Sansa demonstreaza foarte bine ce anume invata atunci cand il sustine pe Baelish in Vale, si Arya intelege ca uneori te faci frate cu dracu' ca sa treci puntea. Ca tot vrei sa-l omori dupa, nu e o problema.

Daenerys, desi promitea mai mult in S1, acum ne sictireste cu un semntiment de indreptatire retardat, pierdut in detalii, si in ultimul rand, indecis. Oh, let's just, you know, kill everyone that harmed the slaves. Oh, but it's not really fair to the people we killed because they killed the slaves, because they’re like, you know, humans. Pe bune? Wake up, get an army, kill shit, and use those dragons! x_X

Si sa-mi explice cineva ce-i cu Jorah. Daca simteam nevoia sa ma uit la Salvati de Clopotel, o faceam. Prietene, ai o varsta, man the fuck up and say something. Or GTFO. Oh, wait. ;)

Oberyn Martell. Genial personaj, prea arogant pentru binele lui. You always freaking confirm a kill. E un motiv bun pentru care in Evul Mediu castigatorii unei batalii mergeau printre morti, salvand ce raniti de-ai lor puteau si bagau sulitele in cei din tabara adversa. Pentru ca ala se ridica, se face bine, si te omoara, in pana mea. E simplu. Ce credea ca rezolva cu tot bullshit-ul ala, habar nu am. Nu e ca si cum Tywin ar fi patit ceva acolo, si atunci. Asa ca, as putea spune, ca si-a meritat-o. Si a facut-o cu mana lui.

Lanisterii, Boltonii si Tyrelli sunt un exemplu perfect de ce trebuie sa taci dracu' din gura, si sa faci ce trebuie. Ii vezi pe ei ca le merge rau? Nu. De ce? Ca gandesc. Jaime a incercat sa faca o fapta buna, si ce-a primit pentru asta? O mana taiata. Tyrion a incercat sa fie baiat de baiat si sa salveze King's Landing. Ce-a primit pentru asta? Well, people are trying to kill him.

Ma astept si la Jon Snow sa si-o fure grav cat de curand, si la Stanis, ca si ala, e alta petarda. Iar Stanis si Davos seamana mai mult cu Pinky and the Brain decat cu un pretendent la tron si ajutorul lui.

In fine, la sfarsitul zilei, tot Tywin si Tyrion sunt cele mai ok personaje, si nu pentru ca sunt bune sau decente. Ci pentru ca sunt inteligenti. Si indiferent cat de bine ar arata sau cat de multi muschi ar avea membrii Casei Stark sau Baratheonii, they still win the day. So yeah.

Ah, da. Si pe final. Stiti voi. R + L = J. ;)


Ne poti gasi pe:
Twitter
Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu